Nozares ziņas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu un vilcienu kontroli, novērsa 291 560 cigarešu (14 578 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas transportlīdzekļu piekabju grīdā, kā arī kravas vilcienu vagonos, ar kuriem no Baltkrievijas tika ievesta koksnes šķelda.

Vakar, 24.novembrī, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem un Riska vadības daļas Muitas kontroles atbalsta centrā, Rīgā, veikto skenēšanas attēlu izvērtēšanu, Silenes muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas padziļināti pārbaudīja kādu no Baltkrievijas iebraukušu automašīnu ar zāģmateriālu kravu. Padziļinātajā kontrolē iesaistot muitas kinologu ar tabakas meklēšanas darba suni, tas palīdzēja atklāt kontrabandas cigarešu slēptuvi piekabes priekšējā daļā. Transportlīdzekļa grīdā bija noslēptas 52 960 cigaretes (2648 paciņas) "NZ" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Līdzīgu kontrabandas preču slēptuvi Silenes MKP muitas amatpersonas vakar atklāja vēl vienā kravas automašīnā, ar kuru no Baltkrievijas tika vesta zāģmateriālu krava. Transportlīdzekļa pārbaudi veica muitas kinologs ar darba suni un konstatēja aizdomīgu vietu puspiekabes priekšējā daļā. Padziļinātajā kontrolē piedaloties arī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonām, tika atklāts, ka zem piekabes grīdas seguma ir noslēpti tabakas izstrādājumi. Izņemtas 24 000 cigaretes “NZ” un "Queen” (1200 paciņas), kā arī 915 grami karsējamās tabakas. 

Savukārt Indras MKP muitnieki šī gada 24.novembrī sadarbībā ar muitas kinologu un Valsts robežsardzes amatpersonām no Baltkrievijas iebraukuša vilciena divos vagonos ar šķeldas kravu konstatēja 78 000 nedeklarētu cigarešu “NZ” (3900 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Šī gada 23.novembrī Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu šķeldas kravā. Veicot sastāva pārbaudi sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, divos vagonos tika konstatētas šķeldā noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemti 10 000 cigarešu “Premjer” (500 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Šī gada 22.novembrī Daugavpils preču stacijas MKP amatpersonas vagonā ar šķeldas kravu atklāja no muitas kontroles slēptas cigaretes. Kontrole tika veikta, pamatojoties uz Indras MKP amatpersonu veiktās skenēšanas attēlu analīzes rezultātiem. Koksnes šķeldas kravā bija ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās kopumā 78 600 cigaretes ’’NZ” (3930 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Šogad 20.novembrī Indras MKP muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām atklāja, ka vagonā ar šķeldas kravu noslēptas cigaretes “Fest” un “Premjer”. Kopējais nedeklarēto cigarešu, kas bija noslēptas šajā kravā, daudzums bija 48 000 gab. (2400 paciņas).  

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm pārsniedz 46 tūkstošus eiro.

Visos gadījumos, muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.