Jaunumi

Ceturtdien, 26. martā, Latvija izmantoja finanšu tirgos radušos aizņemšanās iespēju un veica papildu laidienu 550 miljonu eiro apmērā apgrozībā esošajām obligācijām ar dzēšanas termiņu 2026. gadā, ar ienesīgumu 0,406 % pie iepriekš fiksētā kupona (procentu) likmes 0,375 %.

“Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju, ir svarīgi, ka mums ir pieejami līdzekļi, lai finansētu visus pasākumus ekonomikas stimulēšanai un iedzīvotāju atbalstam. Svarīgi kopā pārvarēt COVID-19 izraisīto krīzi, lai pēc laika atgrieztos pie ierastās ikdienas. Šajā darījumā esam piesaistījuši ilgtermiņa resursus ar izdevīgām aizņemšanās procentu likmēm, nodrošinot zemus un prognozējamus parāda apkalpošanas izdevumus ilgtermiņā,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs. 

Latvijas Republikas obligācijas iegādājās investori, pārsvarā no Eiropas valstīm (piemēram, aktīvu pārvaldītāji un bankas no Vācijas, Austrijas un Lielbritānijas). Kopējais investoru pieprasījums pēc obligācijām pārsniedza 700 miljonus eiro. Emisijas vadošās bankas bija Barclays, J.P. Morgan un Societe Generale.

 

ŠIS PAZIŅOJUMS NAV PAREDZĒTS PUBLICĒŠANAI VAI IZPLATĪŠANAI TIEŠI VAI NETIEŠI AMERIKAS SAVIENOTAJĀS VALSTĪS, AUSTRĀLIJĀ, KANĀDĀ, LIELBRITĀNIJĀ, JAPĀNĀ VAI JEBKURĀ CITĀ JURISDIKCIJĀ, KURĀ TO DARĪT BŪTU NELIKUMĪGI. ŠĪ PAZIŅOJUMA IZPLATĪŠANA ATSEVIŠĶĀS JURISDIKCIJĀS VAR BŪT IEROBEŽOTA AR LIKUMU UN PERSONĀM, KURU RĪCĪBĀ IR ŠIS PAZIŅOJUMS, TIEK PRASĪTS SASKAŅĀ AR LATVIJAS REPUBLIKU INFORMĒT SEVI PAR VISIEM IEROBEŽOJUMIEM UN IEVĒROT TOS.